Soal UAS bahasa Inggris kelas 6 semester 1.
Soal UAS bahasa Inggris kelas 6 semester 1. ( Pixabay)

Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 dan Kunci Jawabannya

6 Desember 2022 14:10 WIB

Sonora.ID - Bahasa Inggris menjadi salah satu mata pelajaran yang ditakuti oleh sebagian besar murid di Indonesia.

Salah satu bahasa asing di dunia ini memang memiliki tingkat kesulitannya sendiri untuk dipahami oleh para siswa di Indonesia.

Oleh karena itu, untuk memudahkan pemahaman mengenai materi bahasa Inggris yang telah dipelajari di sekolah berikut ini kami sajikan beberapa contoh soal UAS atau PAS bahasa Inggris untuk tingkatan kelas 6 SD semester 1.

Kumpulan contoh soal ini dapat dipelajari para siswa di rumah dengan didampingi oleh para orang tua atau kerabat.

Baca Juga: Contoh Soal PAS PAI Kelas 4 SD Lengkap dengan Kunci Jawabannya

Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1

1. Dian: "Where do you want to go?"
Amel: I want to go to the fruit stall."
Dian: "What do you want to buy there?"
Amel: I want to buy apples there."
Amel goes to the……
a. mall
b. butcher
c. fruit stall
d. Greengrocer
Fida: ‘Whose pencil case is that?”
Ajeng: “That is Vita’s pencil case. The pencil case is hers”.
Fida: “What is the color of it?”
Ajeng: “ The color of the pencil case is pink.”
2. The pencil case belongs to……
a. Fida
b. Ajeng
c. Vita
d. Fida and Ajeng
3. The color of the pencil case is ……
a. red
b.green
c. blue
d. pink
4. Train is … than bus
A. slower
B. higher
C. faster
D. shorter
5. Vishal is twelve years old. Fatih is ten years old. Vishal is … than Fatih.
A. older
B. young
C. old
D. younger
6. I have seven marbles, Dewi has three marbles. So we have ….. marbles.
a. 8
b. 10
c. 7
d. 9
7. A: …… you make a cake for me?
B: Yes , I can.
a. are
b. have
c. can
d. is
Dear Uncle Alshad,
Thank you for the new teddy bear. I like it so much.
I call him Snowy because of his white color. I always play with him every night.
I hope you can come to visit me someday.
With love,
Tiara
8. Who send the letter?
a. Uncle Alshad
b. Tiara
c. bear
d. snowy
9. What does he give to Tiara?
a. a doll
b. a toy
c. a bear
d. a snow
10. Who gave Snowy to Nindi?
a. a bear
b. Uncle Alshad
c. teddy
d. Tiara

Baca Juga: Soal UAS Matematika Kelas 3 SD Semester 1 Lengkap dengan Jawabannya


11. Mommy is….. in the kitchen.
A. Cooking
B. Sleeping
C. Flying
D. Cleaning
12. Christians pray in the ….
A. Mosque
B. Church
C. Office
D. Temple
13. The banker work in the….
A. Cinema
B. Bank
C. School
D. Dentist
14. The Capital City of West Java is…
A. Aceh
B. Jakarta
C. Bandung
D. Yogyakarta
My name is Vishal. I live at Kelapa Warna street. My house is next to the bookstore. Today, my mother asks me to accompany her to the traditional market. The traditional market is located at Merdeka Street. There are many public places along this street.
There are a bank and a post office on the both sides of the traditional market. The bank is in the left side and the post office is in the right side. There is a bakery across the traditional market. There is also a police station. It is next to the bakery
15. Where does Vishal live?
A. At Wijaya Street
B. At Kelapa Warna street
C. At Merdeka Street
D. At Cut Mutia Street
16. Where is the bakery?
A. On the left side of the post office
B. On the right side of the traditional market
C. Across the police station
D. Across the traditional market
17. What are the public places next to the traditional market?
A. A bank and a post office
B. A bakery and a post office
C. A police station and a bakery
D. A bank and a bakery
18. …. the baby is sleeping !
A. Be careful
B. Be happy
C. Don’t make noise
D. Be diligent
19. It is not my book. The book is not ….
A. mine
B. me
C. you
D. your
20. Ulia sakit kepala
The English sentence is ….
A. Ulia has toothache
B. Ulia has earache
C. Ulia has stomachahe
D. Ulia has headache

Baca Juga: Contoh Soal Passive Voice Lengkap dengan Penjelasan dan Jawabannya

Kunci Jawaban

1.C
2. C
3. D
4. C
5. A
6. B
7. D
8. B
9. A
10. B
11.A
12. B
13. B
14. C
15. B
16. D
17. A
18. C
19. A
20. D

Baca Juga: 100+ Kalimat Bahasa Inggris Sehari-hari Lengkap dengan Artinya

Baca berita update lainnya dari Sonora.id di Google News.

Video Pilihan

Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE
Laporkan Komentar
Terima kasih. Kami sudah menerima laporan Anda. Kami akan menghapus komentar yang bertentangan dengan Panduan Komunitas dan UU ITE.
Laporkan Komentar
Terima kasih. Kami sudah menerima laporan Anda. Kami akan menghapus komentar yang bertentangan dengan Panduan Komunitas dan UU ITE.
92.0 fm
98.0 fm
90.4 fm
102.6 fm
93.3 fm
97.4 fm
98.9 fm
101.1 fm
96.0 fm
96.7 fm
99.8 fm
98.9 fm
98.8 fm
90.8 fm
97.5 fm
91.3 fm
94.4 fm
91.8 fm
102.1 fm
98.8 fm
95.9 fm
88.9 fm
101.8 fm
97.8 fm
101.1 fm
101.8 fm
101.1 Mhz Fm
101.2 fm
101.8 fm
102.1 fm